vegetarburger
Hvis der er én ting jeg elsker, så er det burger. Mums! Jeg bliver nærmest aldrig træt af det. Forleden eksperimenterede Christoffer og jeg med at lave en vegetarisk version og den blev overraskende god. Man mangler ikke kødet i retten, da “bøfferne” er ret bastante og smagfulde i sig selv og den cremede avocadodressing og fritterne sætter lige prikken over i’et. Vi synes ihvertfald begge to, det er en god variation til den originale okseburger.

”Bøffer” (4 styks):
2 mellemstore rødbeder, skrællede og skåret i tern
1 dl rød quinoa (hvid er lige så fint)
1 spsk olivenolie
1 æg
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk fuldkorns brødkrummer
1 spsk hørfrø
1 tsk kokosolie, smeltet
2 spsk citronsaft
¼ tsk chili
smag til med tahin, salt og peber

Dressing:
1 moden avocado
3 spsk limesaft
1 fed hvidløg
¼ tsk salt

Pomfritter:
2 søde kartofler, skrællede og skåret både
1 tsk olivenolie

Tilbehør:
4 store burgerboller – find opskriften HER
1 bundt persille, finthakket

Fremgangsmåde:
Start med at forvarme ovne til 175 grader. Skræl rødbederne og skær dem derefter i tern. Kom rødbederne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 30 min. Skyl quinoa og kog det som anvist på posen. Mens quinoaen koger og rødbeder er i ovnen, kan man bruge tiden til at skrælle og skære de søde kartofler i både. Når rødbederne er færdige, hakkes de kort i en foodprocessor/stag blender. Det er vigtigt, at rødbederne ikke bliver helt mast, da de så ikke giver tekstur til bøfferne. Bland herefter rødbeder, den kogte quinoa og resten af ingredienserne sammen i en skål. Konsistensen skal være som frikadeller. Hvis den er for våd kan man tilsætte lidt ekstra brødkrummer. Med let fugtede hænder formes massen til bøffer, der placeres på en bageplade med pagepapir. Bøfferne bages 15 min., hvorefter de vendes og bages yderligere 15 min. Brug en palet da de kan være lidt svære at vende. De søde kartofler vendes i olivenolie og bages i ovnen sammen med bøfferne. Mens bøffer og kartofler er i ovnen tilberedes guacamolen. Alle ingredienserne mikses med en gaffel, til det har en cremet konsistens. Bon appétit.

burger-vegetarvegetar-retter