sunde-romkuglersunde-romkugler-med-bonnerromkugler-sunde

Dygtige Emma Martiny har været så elskværdig at sende mig et eksemplar af sin nye bog, Fabelagtige Fristelser. Den er fyldt med 100 søde opskrifter uden for meget sukker og det er lige så mundvandet løber i vand, når man åbner den. Jeg er meget imponeret over, hvor fin en bog hun har fået bikset sammen og jeg kan varmt anbefale den, hvis I kunne bruge lidt ny inspiration til den søde tand. Èn af opskrifterne er hendes famøse romkugler lavet på sorte bønner. De smager fuldstændig som de romkugler, man kan købe hos bageren – blot lavet på bønner. Man kan faktisk slet ikke smage, at de ikke er fyldt med wienerbrød/roulade. De kan derfor spises med god samvittighed i rigelige mængder. :) Desuden er de super nemme at lave. Her kommer opskriften…

Ingredienser, romkugler:
1 dåse sorte bønner
150 g friske dadler, udstenede
1 dl mandelmel
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
1 tsk. romessens
1 nip salt

Ingredienser, pynt:
50 g smeltet mørk chokolade
Kakaopulver
Frysetørret hindbær
Hakkede mandler

Fremgangsmåde:
Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst to timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.
Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne og tril dem i dine ønskede toppings. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering. Bon appétit!