bio-oil

Da jeg var 16 år gammel og startede på p-piller, fik jeg desværre en del strækmærker øverst på ballerne. Jeg vejede dengang 47 kilo, så det var ikke ligefrem fordi, min hud var udspilet. Det var hormonerne i p-pillerne, der gjorde udslaget, mente min læge. Det gik mig meget på, for de var nærmest blå lilla til at starte med og som usikker teenager, var det ikke ligefrem det nemmeste at bøvle med, når man skulle have gymnastik i gymnasiet eller på stranden efter skole. Jeg fik laser på mine strækmærker, som fik den blå lilla farve til at fade til hvid og med årene er de blevet mere og mere utydelige – faktisk næsten usynlige. De har dog generet mig i mange år, da de var værst, så jeg ved alt om, hvor ked af det man kan være over sådan nogle irriterende små streger.

Jeg var derfor lidt nervøs for, at min mave ville blive ét stort strækmærke, da jeg blev gravid og spilet ud som en badebold. Jeg prøvede derfor at forberede min hud, gøre den mere elastisk og gennemfugtet, så den havde de bedste forudsætninger for at blive spilet ud uden at gå i stykker. Det jeg gjorde var at smøre min voksende mave ind i olie helt fra tredje graviditetsmåned, hver gang jeg havde været i bad. Nogen gange også inden jeg gik i seng, hvis min hud var begyndt at klø og føltes meget spændt. Jeg brugte flere forskellige olier, men fra ca. femte måned fik jeg anbefalet Bio Oil af en veninde, der selv havde været gravid.

biooil

Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville skrive et indlæg om lige netop denne olie, da Bio Oil kontaktede mig for at høre, om jeg ville teste og anmelde den, for jeg kendte den allerede temmelig godt.Jeg har været enormt glad for at bruge olien. Den er let, mild, nem at smøre ud og trænger hurtigt ind. Bedst af alt fik jeg ikke et eneste strækmærke. Om det var pga. olien alene, kan jeg selvfølgelig ikke sige med sikkerhed, for jeg ved jo ikke, hvordan min hud havde artet sig, havde jeg ikke brugt noget.

Dog har jeg en idé om, at det rent faktisk havde en betydning. Ikke kun på forebyggelsen af strækmærker, men også på mit maveskind her post graviditeten. Jeg var nemlig lidt spændt på, om min hud ville ligne overfladen på en rosin, når luften gik ud af ballonen. :) Bortset fra den brune hormonstreg, der løber lodret ned over navlen, som endnu ikke er forsvundet helt, så ligner min hud på maven faktisk fuldstændig sig selv igen. Den er hverken rynket eller slap. Det er helt utroligt, hvad kroppen kan. Jeg er overbevist om, at det havde en indvirkning, at jeg smurte mig ind efter hvert bad. Ikke mindst i kombination med at jeg huskede at drikke vand, spise sundt og dyrke motion. Jeg brugte den også flittigt i perioden efter fødslen, hvor huden skulle trække sig sammen og jeg bruger den stadig her tre måneder efter. Både på mave, ben og arme for at holde huden fugtig og smidig og af og til bruger jeg den også i ansigtet over natten, som en form for maske.

indlægget er udgivet i samarbejde med Bio Oil