min-krop-efter-foedsel

Jeg sad og scrollede mit fotoalbum igennem på mobilen forleden og faldt over disse billeder, som snart er et år gamle. I fulgte jo med gennem hele min graviditet i takt med at maven voksede og jeg var meget åben og delte hele processen med jer i både billeder og video. Jeg tænkte derfor, at I måske ville synes, det var sjovt at se kroppen efter fødslen, selvom jeg egentlig bare tog dem for min egen skyld.

Jeg kan huske, hvor blød min mave føltes dagene efter, jeg havde født… Det var en spøjs fornemmelse at have haft en lille beboer derinde i 9 måneder og fra den ene dag til den anden, var den helt tom og blød som en vandseng, haha… Jeg havde ikke de store forventninger til min krop efter fødslen, da mit fokus var på Lily, men jeg blev simpelthen så fascineret over, hvad kroppen var i stand til. Jeg tog billeder for at følge udviklingen den første tid, men kom fra det efter et par uger, da den mere og mere begyndte at ligne sig selv. Jeg har ikke gjort noget, for at komme tilbage til “nul”, men bare ladet min krop følge sit eget tempo og det er sket helt af sig selv. Jeg går ud fra, at det har meget at sige, at jeg har ammet.

Den ligner dog stadig ikke fuldstændig sig selv fra før – de fleste der har været gravide, vil nok kunne mærke en forskel af en eller anden art og det er helt naturligt. Min bagdel er f.eks. nærmest forsvundet og jeg har fået flere pigmentforandringer i ansigtet… Men det er nogle af de ting, der kan høre med. Jeg synes bare, det er for vildt, at den har lavet et menneske. Et rigtig levende menneske. Været spilet maksimalt ud for efterfølgende at trække sig sammen. Specielt efter at jeg selv har været gravid, har jeg fået endnu mere respekt for kvindekroppen. :)