bowls

Frokost på caféen A·VO·KA·DO i Malmø

babyavokado-cafeavokado-malmoeinfluencer

Jeg var i en ældre kjole fra Iro & cashmere-sweater fra Zara

flowerssolbriller

Christoffers barsel er slut og det er altså lidt vemodigt, må jeg indrømme. Otte måneder sammen som familie har været så dejligt. Faktisk også lidt hårdt, hvis jeg skal være ærlig. Hårdt fordi jeg samtidig har skulle arbejde. Et job som jeg elsker, men når jeg har arbejdet, har jeg følt at gå glip af tid med Lily og når jeg har været sammen med Lily, har jeg følt mig bagud med arbejdet… En virkelig svær balance, men den tid vi har brugt sammen, har været så speciel og dejlig. Det lyder kliché, men den er virkelig fløjet afsted. Der var så meget, vi gerne ville nå, opleve, få styr på og pludselig var tiden gået. Sådan er det nok bare, når man får børn.

Jeg føler mig heldig, at Christoffer har været hjemme så længe. Jeg ved godt, at det ikke er alle mænd, der af den ene eller anden årsag har mulighed for at holde barsel, men selv de fædre der har, vælger det ofte fra. “Tænk, at du har fået lov til at holde så lang en barsel…” og “Hvad siger din chef til det?” er sætninger, vi af og til er blevet mødt med. Andre har nærmest tabt kæben over hans valg… Efterfulgt af: “Hvad skal du dog få tiden til at gå med?” sagt med let hånlig stemme. Udover morens barsel har man i Danmark ret til forældreorlov i 32 uger med dagpenge og man vælger selv, hvordan de skal fordeles mellem forældrene. Det er en ret og det kan chefen ikke bestemme.

Det er desværre som om, at der i nogen sammenhænge bliver gjort lidt grin med mænd, der holder barsel. Til eksempel programmet “Mænd på Barsel”, der kørte på TV3. Det er ærgerligt, at det skal gøres til skamme og måske er det netop derfor, at nogen mænd ikke har lyst til at holde barsel. Det er ikke normen. I følge Danmarks Statistik tager fædre i gennemsnit kun 31 dages barsel mod mødres 298 dage, hvilket er langt mindre end de fire måneder som EU-kommissionen foreslår, at øremærke til fædrenes barselsorlov.

Derfor er jeg faktisk lidt stolt over Christoffer. At han “turde” hoppe fra jobbet i otte måneder, selvom han går højt op i sin karriere og på en måde gå lidt mod strømmen. Det har gjort, at han og Lily nu har et helt specielt bånd. Det er så dejligt at se. ;) Onsdag var hans sidste dag hjemme og det “fejrede” vi med at tage en hyggetur til Malmø, opleve byen, kigge butikker og spise frokost. Farvel til Christoffers barsel og halløj til et nyt kapitel. ;)