brusebadsbollermorgenboller-opskrift

Hver gang jeg viser billeder fra vores morgener herhjemme, hvor man lige får et glimt af morgenbollerne, er der altid nogen der efterspørger en opskrift. :) Den er faktisk lidt ud af hovedet, men da jeg lavede dem i går til Christoffers fødselsdag, skrev jeg ned, hvad jeg egentlig gjorde, mængder, osv. Jeg er kæmpe fan af koldthævede boller – det er bare så nemt! Jeg laver dem altså om aftenen, sætter dejen i køleskabet natten over og smider dem i ovnen om morgenen. Dejen er så våd, at man ikke behøver at have fingrene i den. I øjeblikket laver jeg dog dejen lidt mere fast i konsistensen, end jeg tidligere gjorde – jeg synes, det gør dem mere luftige og runde, når dejen ikke er helt blød og flader ud på bagepladen.

Ingredienser (ca. 9 styks):
20 gram gær
400 ml vand
1/2 tsk salt
30 gram solsikkekerner
30 gram græskarkerner
350 gram hvedemel
100 gram speltmel

Fremgangsmåde:
Hæld 400 ml lunkent vand i en skål, rør gæren ud i vandet og tilføj 1/2 spsk salt. Grunden til at vi putter så lidt salt i dejen er, at små børn ikke har godt af for meget salt, men hvis I kun laver dem til voksne, ville jeg nok tilføje en hel teskefuld. Derefter hælder jeg kernerne i dejen – forleden brugte jeg solsikke- og græskarkerner, men det er altid forskelligt, hvad jeg bruger – kun fantasien sætter grænser (hørfrø, sesamfrø, valnødder, hasselnødder, chiafrø, osv. kan også sagtens bruges). Derefter hælder jeg melet i lidt efter lidt, så den ikke klumper og rører den rundt/ælter den  udelukkende med en ske. Derefter sættes den i køleskabet natten over (eller ca. 8-10 timer), klatter bollerne ud på en bageplade med en ske og bager dem på 200 grader dagen efter til de er gyldne og giver en hul lyd, når man banker dem i bunden (ca. 20-25 min.). Bon appétit. :)