stone-goya-kjole

Gravid uge 32+5 – der er nu 51 dage til termin

Jeg er gået ind i uge 32 og det betyder, at der er under 8 uger til terminsdatoen. Det nærmer sig med hastige skridt. Jeg begynder at forstå begrebet “at bygge rede” og mit ordensgen har vist sig fra en helt ny side. – Eller har i det hele taget vist sig, burde jeg måske sige, haha… Alt skal sorteres, ryddes ud og ryddes op lige fra garderoben til køkkenskabene og loftsrummet. ;) Det er virkelig rart at få styr på tingene, da jeg forestiller mig, at det ikke er noget man får så meget tid til, når hun først er kommet til verden.

brodrister

Baby er ifølge min app så stor som… en honningmelon! Hun skulle nu veje omkring 2000 gram og være ca. 40 cm lang. Den genstand jeg kunne finde i køkkenet, som vægtmæssigt minder mest om, var vores brødrister! Haha… Jeg håber, hun er knap så firkantet. ;) Hun har faktisk nået en størrelse, hvor hun højst sandsynlig ville kunne overleve uden for maven uden at få mén. Dog håber jeg på, at hun har tænkt sig at blive derinde helt til terminsdatoen. ;) Nogen dage er hun mere aktiv end andre og det kan godt få mig til at blive bekymret, når hun har været stille lidt for længe. Det hjælper dog altid at lægge mig på ryggen og skubbe blidt til hende, så begynder hun at røre på sig. Det har resulteret i, at jeg nogen gange har lagt mig ned ude på badeværelsesgulvet hos vennepar eller andre lidt “private” steder, for at kunne få ro på, haha… Jeg ved godt, det lyder skørt, men det giver mig tryghed, når jeg mærker hende sparke.

uge-32gravid-uge-32

Krop og vægtøgning: Jeg har nu taget ca. 10 kg. på. Aldrig har vægten vist så højt et tal, haha… Jeg følger dog kurven for min vægtklasse meget godt og jeg har det ganske fint i min krop på trods af, at den efterhånden har fået badebolds-facon. ;) Jeg har heldigvis stadig ikke fået nogen strækmærker, så jeg håber på, at jeg er gået fri. Der er dog stadig noget tid endnu, hvor maven har vokseværk, så nu må vi se…

Lægebesøg: I uge 32 er man til sidste besøg hos lægen for at få målt blodtryk, taget urinprøve, blive vejet og desuden mærker lægen på ens mave for at finde ud af, hvordan barnet ligger og hvor stort det er. Til sidste scanning fik vi at vide, at hun størrelsesmæssigt lå lidt til den lille side og det mente min egen læge også. Hun er dog ikke så lille, at der burde være grund til bekymring, men det er klart noget, jeg er ekstra opmærksom på, når jeg taler med læge eller jordemoder. Det der bekymrer mig mest i øjeblikket er, at hun ikke har vendt sig endnu. Jeg har flere gange forsøgt at ligge med hovedet nedad og numsen i vejret i 20 minutter for på den måde at få hende til at vende sig. Et trick jeg har fået anbefalet af en jordemoder. Dog har det ikke virket endnu og hun ligger fortsat med hovedet opad. Hvis I har nogle gode tips til, hvordan man påvirker et barn til at vende sig i maven, så fyr endelig løs. ♡

baby-nestbaby-vugge

Babykøb: Vi har ikke købt så meget nyt til baby de sidste par uger, men i denne uge har jeg klikket nogle øko bleer, vådservietter og stofbleer hjem, som burde ankomme inden længe. Det er rart at få styr på nogle praktiske ting, så man ikke står i sidste øjeblik og mangler det. Desuden har vi erhvervet os en fin babynest fra Born Copenhagen, som vi forestiller os, hun skal ligge i, når hun er i vores seng, så hun er lidt beskyttet og føler sig tryg. Vi har også arvet en super fin vugge, som hun kommer til at bruge i den første tid.

Fødselsforberedelse & tanker om fødslen: Underligt nok frygter jeg faktisk ikke fødslen. Alligevel blev det mere virkeligt og kom lidt tættere på, da jeg i onsdags var til mine første fødselsforberedelsestimer. Jeg har meldt mig til kurset “Smertefri Fødsel”, hvor man blandt andet lærer nogle vejrtrækningsteknikker og øvelser, der skulle gøre fødslen lettere og mere smertefri. En lidt alternativ måde at gribe fødsel an på, end hvad man ellers hører om. Det tegner rigtig godt og jeg blev meget klogere på en masse emner allerede efter første gang. De har vist også et online kursus, hvis man er interesseret, men ikke bor i nærheden.