ganni-kjole

I aften skal jeg ud til middag i forbindelse med et event. Altså som i “uden Lily”. Det er ikke første gang og flere af jer har spurgt, hvordan jeg får det til at hænge sammen. Hvordan det fungerer rent praktisk. Første gang jeg var ude i flere timer i streg, var Lily kun 1,5 måned gammel og jeg skulle til polterabend. Jeg havde været med til at arrangere en stor del af den, hvorfor jeg var nødt til at deltage og holde styr på trådene. Jeg sprang flere aktiviteter over, da jeg skulle hjem og amme ca. hver tredje time, men kom og gik dagen igennem. Selvom det var temmelig besværligt og ikke mindst grænseoverskridende at være væk fra hende, gik det faktisk fint.

I takt med at hun er blevet ældre og vi mere erfarne, har vi dog fundet løsninger, der gør det noget nemmere at være væk fra hende i nogle timer. Det er ikke noget, der sker særlig ofte, for selvom hun snart er 6 måneder gammel, er det stadig lidt en mærkelig følelse for mig, at lukke døren bag mig og gå fra hende. Jeg savner hende nærmest, inden jeg er gået og føler altid, at jeg har glemt et eller andet. Heldigvis er vi så priviligerede, at Lily gerne vil tage flaske. Det gør det hele meget nemmere.

Når jeg skal ud som f.eks. i aften, ammer jeg hende, lige inden jeg går, så hun er mæt og glad. Derudover har vi gjort en sutteflaske klar med modermælkserstatning, som hun kan få, hvis hun når at blive sulten, inden jeg kommer hjem igen. Oftest prøver jeg at passe aftaler ind, så det passer med, at hun skal i seng, når jeg skal gå og tit har det passet med, at hun først er vågnet, når jeg er kommet hjem. Hvis hun vågner op eller simpelthen ikke vil sove før sent, giver Christoffer hende en flaske. Så det er sådan, det fungerer hos os, når mor her skal ud. ;) Hvordan får I det til at fungere, jer der har børn? Og hvordan har I det med at være væk fra dem?

P.S. Husk at se hvad der gemmer sig i julekalenderen hos Mette Marie i dag. Desuden vil jeg opfordre jer til at læse hendes indlæg, hvor man kan finde inspiration til en lidt anderledes julegave HER – noget som vi selv har haft i familien i over 15 år.