naar-tre-bliver-til-fire

Første familiefoto som familie på fire.

baby-en-uge-gammelen-uge-gammel

En uge gammel her.

far-og-soen

Mine drenge ♥

brunch

Morgenmad i svigerforældrenes hyggelige have.

familie-paa-fire

Ih, hvor har jeg glædet mig til i dag. I eftermiddag går Christoffer nemlig på ferie i tre uger. Tre uger uden rigtig nogen planer. Vi skal ikke rejse, men påtænker at bruge et par dage hos svigerforældrene i Nordsjælland med min svigerinde, svoger og deres lille datter, Mona, som kom til verden for bare et par måneder siden. Så håber vi bare, at sommervejret vender retur, så vi kan nyde deres dejlige have, som I også kan se ovenfor.

I dag har Lily, lillebror og jeg taget en fridag og mens de begge sover lur (heldigt, at det lige ramte sammen), får jeg blogget, svaret på mails og klaret nogle praktiske ting herhjemme. Da jeg skrev indlægget HER forleden om vores hektiske morgen og aflevering i vuggestuen, var der et par læsere der spurgte, hvorfor jeg ikke bare lod Lily blive hjemme fra vuggestue, når nu jeg har barsel? Som jeg har fortalt tidligere, har jeg ikke normal barsel som de fleste andre. Jeg har stadig et arbejde, der skal passes, mails der skal besvares, møder, regnskaber, bilag, osv. – i den mængde, der kan lade sig gøre.

Det er den ene side af sagen og den anden er, at Lily simpelthen ville kede sig for meget ved at være hjemme hos os dag ud og dag ind. Lillebror skal jo ammes, skiftes, bades, pusles, nusses og have hud-til-hud kontakt temmelig meget af dagen og han forstår ikke ordet “vent”… Det betyder, at Lily nogen gange må lege lidt mere selv, end hun plejer, når jeg er alene med de to. Hun har det meget sjovere ved at være nogle timer i vuggestuen og blive hentet tidligt. Derudover har hun som i dag en fridag engang imellem, men det er ikke noget, der sker flere gange om ugen.

For at være helt ærlig kan man altså også være temmelig smadret, når man har en nyfødt, hvis man har været oppe flere gange i løbet af natten for at amme eller skifte. Når Lily er hjemme, kan jeg ikke bare tage en formiddagslur med lillebror, hvis jeg har brug for det – så skal der leges og underholdes og det kan altså være udfordrende, hvis man har svært ved at holde øjnene åbne. ;) Nu er vores lille dreng temmelig nem og sover rigtig godt, men af og til har vi også haft nætter, hvor jeg har været oppe mange gange – så er man altså ret færdig dagen efter.

Vi har fundet ud af, at det har været bedst her i starten, at Christoffer afleverer i vuggestue og jeg henter. Så er det faktisk gået ret glidende. Det var lidt om vores valg og rutiner. Det er sådan, det fungerer bedst for os lige nu ihvertfald. :)