Den eneste positive ting jeg kan sige omkring Corona-situationen er, at det har givet os en ny god rutine. Under lockdown hang børnene nærmest i gardinerne i vores lille 3-værelses lejlighed og for ikke at blive vanvittige, følte vi os nødsaget til at tage på udflugt hver eneste dag for at få brændt noget energi af, få vind i håret og clearet hovedet. En ny vane som viste sig at være så dejlig, at vi har holdt fast i den lige siden. Dog ikke på daglig basis, men næsten hver eneste weekend, tager vi på tur ud i det blå – altid på jagt efter nye magiske steder.

Det er gået op for mig, hvor vigtigt påklædning og fodtøj er i den sammenhæng, hvis ikke en smule støvregn eller vandpytter skal stoppe os for at tage afsted. Jeg har derfor anskaffet mig en god regnjakke med en stor hætte, lagt et par paraplyer i bilen og regnslaget ligger nu altid klar i klapvognen. Til gengæld er vi ofte kommet hjem med et par våde små gummisko, fordi det simpelthen har været for fristende for de små størrelser at hoppe i vandpytter. Det skal de selvfølgelig også have lov til, men et utal af gange har vi bare ikke haft de rigtige sko på til vejret. Gummistøvler er nemlig ikke altid lige nemme at løbe rundt og lege i. Nu har ECCO udstyret hele familien med nye lækre sko, som holder til det meste. Alle fire par er nemlig med indbygget GORE-TEX membran, som holder skoene tørre, men stadig åndbare. En sindssyg smart teknologi, som er super praktisk til både børn og forældre, da man jo løber efter de små banditter, hvor end de går. :) Det er helt genialt. Det GORE-TEX forsøg med handsken i vand, som vi lavede i videoen forleden, kan man afprøve i ECCOs butikker i øjeblikket, hvis man vil se og teste det på egne hænder. :)

 { Louis’ små støvler er udviklet til de første skridt og har derfor masser af støtte og er meget lette. De er simpelthen så lækre, synes jeg. }

{ Christoffer fik testet sine nye støvler på kanotur i silende regn og de bestod prøven. ;) Jeg synes, det er en mega sej mandestøvle. Er vild med den brune farve. }

Som jeg fortalte forleden HER, har jeg fået den ære at blive ambassadør for ECCO dette efterår og vinter. Et samarbejde som jeg er enormt stolt af – nu skal jeg fortælle jer hvorfor. Én ting er, at de laver nogle super lækre sko, hvor både pasform, komfort og design spiller sammen, men en anden ting er, at de går enormt meget op i bæredygtighed. De er nomineret til “Årets Grønne Aftryk” og “Power Pris” i ELLE Style Awards i år og det er med god grund.

Til eksempel har ECCO brugt fem år på at udvikle en ny teknologi, som de kalder “DriTan technology”, der gør, at de skal bruge meget mindre vand i læderproduktionen. En teknologi der er langt mere bæredygtig og sparer hvert stykke skind 20 liter vand i produktionen, hvilket bliver til omkring 25 millioner liter om året. Det synes jeg simpelthen, er så sejt. De arbejder kun med læder i overskud fra fødevareindustrien og deres kvalitet er så høj, at de også sælger læder til nogle af de mest eksklusive mode- og møbelmærker i hele verden. De arbejder også på at minimere deres energiforbrug og eksporterer egen overskudsenergi til deres nærliggende ECCO garverier. I kan læse mere om det hele HER.

{ Elsker Lilys seje “store pige” støvler. }

De har desuden investeret i at have deres egen fabrik, så de kan følge med i hele værdikæden fra start til slut. De kan på den måde sikre ordentlige arbejdsforhold, kvalitetssikring af produktionen og ikke mindst hvordan produktionen skal foregå. Som uddannet designer med fokus på netop produktion, synes jeg, at det er et kæmpe plus, at de gør det på denne måde. Der er fuld gennemsigtighed og man kan ikke pludselig blive overrasket over, at en underleverandør f.eks. har benyttet sig af en fabrik, man ikke kendte til, med meget dårlige forhold.

De arbejder hele tiden på nye teknologier, der kan forbedre deres sko, som f.eks. den indbyggede GORE-TEX membran, som jeg fortalte om ovenfor. Derudover anvender de også en teknologi, de kalder FluidForm – en måde at støbe sålerne direkte på med et elastisk stødabsorberende materiale uden brug af lim eller syninger. På den måde bliver sålen bundet helt fast til overdelen af skoen og går ikke fra hinanden. Mega smart.

{ Det er nok de mest behagelige sneakers, jeg har ejet. Jeg er vild med deres chunky samt sporty look. De passer rigtig godt til alle de beige/neutrale toner, vi ser i modebilledet i øjeblikket. }

Jeg tror, vi er mange, der førhen forbandt ECCO med et mærke, der lavede sko til bedstemødre eller folk med dårlige fødder, men det er mange år siden, at de har bevæget sig væk derfra, synes jeg. De gør det super godt på designfronten – se bare vores fire par. Elsker dem! De er både smarte, lækre at have på og kan kombineres med de fleste outfits. Jeg synes, at ECCO er gået hen og blevet et mærke for hele familien og for alle aldre, faktisk.

Det er så fedt at se, at et stort mærke som ECCO går forrest i en mere grøn retning, hvor både bæredygtighed, komfort, teknologi og design går hånd i hånd. Det er et mærke, som jeg synes, vi kan være stolte af her i Danmark og det er også derfor, at jeg er så glad for dette samarbejde og at bringe budskabet videre til jer. Jeg elsker den kampagne, som vi skød med dem for en måneds tid siden i Dyrehaven. I kan se billeder, kampagnevideo og mindre klip HER. Har I selv et par ECCO sko derhjemme? Eller har I haft? :)

P.S. I kan læse om nogle af vores udflugtsmål i DETTE indlæg. Der er siden da, kommet flere til. Dyrehaven har vi altid været glade for, men vi er begyndt at tage en anden indgang end Strandvejen, som vi ellers har gjort i mange år. Jeg kan anbefale at parkere lige før Studenterkilden og gå ind i skoven den vej – der er lidt en anden stemning med små søer, mindre stier og fine spots at holde kaffepause.