Opskrift: linsedeller
En ny favorit herhjemme er disse lækre linsedeller. De er smager super godt, er sunde og gode som både en del af aftensmaden eller på et stykke rugbrød med pesto til frokost. De kan laves i et utal af variationer afhængig af, hvor kreativ man er. Denne gang tilføjede jeg grønkål og forårsløg, men kan kan f.eks. også tilføje en masse friske krydderurter. Her kommer opskriften…
Ingredienser (ca. 8 styks):
2 dl kogte, røde linser
2 stængler forårsløg
1 lille dusk grønkål
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk paprika – jeg brugte en røget variant
1 æg eller hørfrøskum
1 dl havregryn
salt og peber efter smag og behag
1-2 spsk sesamfrø
Olie til stegning
TIP: Hvis man vil undgå at bruge æg, kan man erstatte æg med hørfrøskum. Det laves ved at koge 3 spsk hørfrø med 2,5 dl vand. Det koges i fem minutter under omrøring. Til sidst skal man si hørfrøene fra og gemme “kogevandet”. Det kaldes hørfrøskum og bruges som erstatning for æg, da det har samme konsistens som æggehvide. 50 gram hørfrøskum svarer til ca. 1 æg og det kan også fryses til senere brug, hvis man laver for meget.
Fremgangsmåde:
– Hæld linserne i en skål og bland dem med hinthakkede forårsløg, finthakket grønkål, hvidløg, krydderier, æg eller hørfrøskum, havregryn og salt & peber.
– Rør blandingen sammen til den har en ensartet masse – lidt ala en frikadellefars, som man kender den. Den skal hænge sammen, så man kan forme deller af den.
– Form “farsen” til små deller og drys mes sesamfrø.
– Steg dem på en varm pande i lidt olie til de er gyldne og sprøde.
– Jeg serverede mine linsedeller til ovnbagte kartofler og en grønkål/spidskålssalat med æble og ristede nødder/kerner. Bon appétit.
12 comments
Det ser dejligt ud. Hvad er den grønne dressing lavet af? :)
Det er Alpro Yoghurt med hakket grønkål, lidt frisk basilkum, salt og peber. :) Man kan også bruge creme fraiche.
Seriøst – dine opskrifter virker så lækre og lige til. Jeg følger en masse madbloggere, men dine simple opskrifter bliver altså gemt hver gang!
Yay, hvor er det godt at høre. :) Tak.
Lækre deller! Dem må jeg lave snart :) Et lille tip: Man kan også bare lave et “hørfrø-æg” ved at blande 1 spsk knuste hørfrø med 3 spsk vand, røre godt rundt og lade det sætte sig i 5 min. Så tilsætter man bare hele den blanding til hvad man nu laver :-)
Det var et godt tip. Lyder endnu nemmere. :) Tak.
Kan de fryses? :-)
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg bestemt. :)
Uh uh, den grønne dip ser også spændende ud :D Hvad er det?
Det er faktisk bare Alpro Yoghurt med hakket grønkål, lidt frisk basilkum, salt og peber. :) Man kan også bare bruge creme fraiche.
Når kommer ny vlog?? Savner å se 💗
Hejsa, har du et gæt på hvor lang tid de ca. tager at lave med stegning og det hele? Ser så LÆKKERT ud:)